Vestby Naturbarnehage

edf40wrjww2utHPContent:FullText

En liten unik barnehage

på Pepperstad

Johnsrudhuset ble bygd som et bolighus til Johnsrud som avga arealer til deler av Pepperstad-feltet. Utbygger satte opp et bolighus til han i utkanten av Pepperstad-feltet ved friområdet rundt Wesselstua. Der skulle han tilbringe sine siste år. Året var 1976. Huset ble testamentert til Pepperstad Vel, og det ble startet barnepark og senere korttidsbarnehage i huset. Foreldreforeningen tok etterhvert over huset og drev frem til 2011, da de solgte huset og driften til Vestby Naturbarnehage etter 32 års park- og barnehagedrift.

Huset er tilpasset og påbygd i tråd med behov og krav opp igjennom årene, og fremstår nå som en unik og kvalitativ barnehage bygningsmessig og pedagogisk med sine 13 plasser for barn fra 2-6 år.

Barnehagen er delt opp i ulike soner med tilrettelagte aktiviteter og konstruksjonsleker i fellesrommet sammen med kjøkkenet, eget lekerom/grupperom for mindre grupper eller frilek, midtarealer med rollelek-moduler og et eget rom for fysisk aktivitet. Innholdet i rommene veksles på, hvis barn og voksne blir enige om alternative lekemiljøer i tråd med årsplanen.

Telefon avdeling: 48 08 08 78

( 30/11/2018 )

Bildevisning
  Pause - hold muspeker over bildet